Veckobrev v.41

Veckobrev v.41

Hej! Den här veckan var fotografen här och vi blev fotade både till skolkatalogen och personliga porträttfoton. Fotograferingen gick bra och nu väntar klassen med spänning för att få se resultaten =) Den här veckan har eleverna varit med och skrivit veckobrevet och vi har tillsammans pratat om vad vi lärt oss och gjort under veckan. Eleverna kommer två och två få skriva om veckan som gått på vår blogg från och med nästa vecka.

Vi har arbetat med matematik på våra ipads och tränade bland annat på klockan.  Vi har gjort ett matematiktest på tid, det var roligt tyckte några av oss men det var också svårt och lite stressande när det var på tid. När vi hade mattegrupper arbetade år 2 med geometriska former och år 3 med sambandet mellan multiplikation och division. Vi har även arbetat med svenska på ipaden och då var vi inne på en sida som heter www.elevspel.se där man kan öva på att stava ord, ”hänga gubbe”, hitta ord, lägesord mm. Det finns även andra övningar och andra ämnen man kan arbeta med. Det är en bra sida som man kan gå in på hemma på en ipad eller dator om man vill öva lite extra =)

Vi har inte bara arbetat med våra ipads utan har även med våra arbetsböcker och på SO har vi arbetat med trafiken och då fick vi bland annat repetera varför vi ska använda våra reflexer och vart de ska sitta. Vi fick frågor att svara på om hur man beter sig i trafiken och arbetade då två och två. Vi har lärt oss om trafikmärken och sett filmer om hur man är ”Gatsmart” som finns på www.ur.se

Vi har arbetet med hösten på NO och fick använda en app på ipaden som heter pic collage där vi fick använda våra höstbilder vi tog ute på skolgården förra veckan. Collagen blev jätte fina.

På idrotten har vi haft stafetter och lekt doppboll.

V.42

Tis- Idrott 3A

Tor- Idrott 2A  Slöjd 3A

Fredag-  Idrott 3A

Trevlig helg!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *