veckobrev v.40

                                                                                                  Veckobrev v.40             

Hej! Det var kul att se alla på de sista utvecklingssamtalen i tisdags. Eleverna hade förberett sig och var så duktiga! Verkligen kul att se hur de utvecklas och kan berätta för er om hur det går i skolan.

Vi fick våra ipads till klassen i tisdags och eleverna var överlyckliga. Vi har börjat med att bekanta oss med de skolappar vi har att arbeta med just nu och pratat om regler kring hanteringen av ipadsen. Jag vill påminna alla att lämna in kontraktet eleverna fick hem så snart som möjligt!

Eleverna fick en utmaning av mig i början av denna vecka som var att läsa minst 600 sidor tillsammans under den tysta läsningen vi har varje morgon i 10 minuter. Om de kom upp i 600 sidor skulle de få en överraskning nästa vecka. Idag räknade vi ihop alla sidor eleverna läst under veckan och eleverna hade fått ihop 766 sidor! De har varit jätte duktiga!! Så på måndag kommer eleverna att få en liten överraskning =)

Vi har börjat arbeta med hösten denna vecka och startade med att gå ut på skolgården för att ta kort på hösttecken som fanns ute i naturen. Eleverna fick använda sina egna ipads. De skulle även ta med ett höstlöv in i klassrummet som vi sedan använde till att titta på och rita av på bilden. Nu sitter vackra höstlöv uppe på väggen i klassrummet =) Vi pratade om varför löven faller och ändrar färg och eleverna fick i grupper skriva ner och rita en förklaring.

Vi har arbetat med läsförståelse och kapitel 5 i våra svenska böcker. Ny läsläxa är kapitel 6 i böckerna. I matematik har år 3 fortsatt att arbeta med multiplikation och division samt sambandet mellan dessa. År 2 har arbetat med positionssystemet.

Nästa vecka är det dags för den efterlängtade fotograferingen på torsdagen 8/10.

V.41

Tis- Idrott 3A

Tor- Idrott 2A  Fotografering

Fredag-  Idrott 3A        

 

                                                            Trevlig helg!!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *