Teater…

Idag har vi varit på teater på kulturskolan i deras nya lokaler på Märsta centrum. Vi fick även en rundvandring innan teaterföreställningen och fick se vart man kan spela olika instrument, dansa mm. Teaterföreställningen handlade om Robin Hood och spelades av elever i åk 7-9. Historien var lite omgjord och i modernare tappning. Vi åkte buss dit och hem. Vi kom tillbaka till skolan när vår lunchtid var slut så vi tog mat och satte oss i klassrummet. Eleverna tyckte att det var mysigt och alla satt lugnt och åt längre än vanligt =) IMG_0251

Efter lunchen pratade vi om teatern och återberättade teatern tillsammans. Här kommer elevernas sammanfattning:

Robin Hood

Det börjar med tre killar som satt i finkan. De tänker tillbaka på vad som gjorde att de blev tillfångatagna och hamnade i finkan. Det var Robin Hood, Lille John och Allan. De klädde ut sig till spåkvinnor för att lura kungen och ta hans skatter.

IMG_0233IMG_0234

En av kungens män jagade efter de men de kom undan. Robin Hood gav pengarna till fattiga barn på fattighuset. Men en kväll lyckas kungens män lura och arrestera Robin Hood och hans kompisar. De blir satta i finkan. Efter nästan två år i finkan så lyckas Robin Hood och hans kompisar spränga sig ut ur finkan. Han träffar Marion och ber henne gifta sig med honom. Hon säger ja och ger honom en lång lista med saker hon vill ha till bröllopet. Då rånar Robin Hood kungen och hans slott för att få pengar. De tappar en cigarr på kungens rum. De tar pengasäckarna och slottet börjar brinna. Kungen dör. Marion och Robin Hood gifter sig och kysser varandra. De lever lyckliga i alla sina dagar.

IMG_0235IMG_0238IMG_0241IMG_0243IMG_0245

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *