Världsbokdagen

Idag är det världsbokdagen och vi har uppmärksammat dagen genom att prata om författare, barnböcker och läst lite extra mycket. Vi hade en lång lässtund på 40 minuter där eleverna fick sätta sig var de ville i klassrummet och göra det lite extra bekvämt för sig och läsa böcker på sin egen nivåIMG_0216IMG_0213IMG_0215IMG_0211IMG_0219.

Vi skulle läsa så mycket vi bara orkade under dessa 40 minuter och tillsammans försöka att läsa minst 200 sidor i klassen och samla stjärnor. För var femte sida man läst fick man rita en stjärna på tavlan. Om vi fick ihop 200 lästa sidor tillsammans skulle de få en överraskning på fredagskul imorgon. Eleverna tyckte att 200 sidor lät mycket men det visade sig vara ett lågt mål för när 40 minuter var slut räknade vi stjärnorna tillsammans. Eleverna hade fått ihop 145 stjärnor =) Vi räknade ut hur många sidor det blev och till elevernas förtjusning blev det över 700 sidor =)

FullSizeRender

3 reaktion på “Världsbokdagen

  1. Oj vilka duktiga elever vi har! Bra jobbat med läsningen 🙂 Kul att få läsa er blogg. Jag hoppas att ni i åk 2 får en fantastisk dag på Naturskolan imorgon.

    Jag ser fram emot att få höra vad ni fått vara med om när ni kommer till skolan!

    Ha det bra så länge från Helena 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *